Hinaus on joskus välttämätöntä

Autoon saattaa joskus tulla yllättävää vikaa kesken matkan ja silloin on hyvä tietää, miten toimia. Olipa kyseessä rengasrikko tai tekninen vika, yleensä on parasta kutsua paikalle hinauspalvelu, joka pystyy joko korjaamaan auton tienpäällä, tai päättää onko hinaus lähimpään huoltoon tai korjaamoon tarpeellista. Autoillessa on hyvä pitää mielessä muutama vinkki, joiden avulla voi varmistaa sekä oman että muiden tiellä liikkujien turvallisuuden. Tällä kertaa aiheena on miten kannattaa valmistautua pidemmälle automatkalle lähtöön ja mitä tehdä, jos hinaus on tarpeen. Tervetuloa mukaan blogin kyytiin, toivottavasti löydät kirjoituksesta hyödyllisiä vinkkejä.

Pitkä ajomatka kannattaa suunnitella huolella

Pidemmälle matkalle lähdettäessä, kannattaa matkaan varustautua mahdollisimman hyvin sekä huoltaa ja tarkistaa auto ennen matkaa huolellisesti. Vaikka käytössä olisikin navigaattori, kannattaa reitti suunnitella huolella etukäteen jolloin voi rauhassa vertailla eri vaihtoehtoja. Kannattaa myös tarkistaa mahdolliset ruuhkaiset paikat ja välttää niitä mahdollisuuksien mukaan. Aikataulu kannattaa suunnitella joustavaksi ja pitää riittävästi taukoja. Varsinkin, jos mukana matkustaa lapsia, kannattaa matka suunnitella niin, että voi välillä pysähtyä mukavissa paikoissa, ilman turhaa kiirettä ja liian pitkiä ajo-osuuksia.

Miten auto kannattaa valmistella pitkälle matkalle

Auto kannattaa myös varustaa pitkälle matkalle ja huolehtia siitä, että se toimii ja on turvallinen. Määräaikaishuolto kannattaa aina tehdä silloin, kun se on ajankohtainen ja varsinkin kesällä matkustettaessa on hyvä varmistaa, että ilmastointi toimii. Kannattaa myös tarkistaa auton nesteet, kuten moottoriöljy, jäähdytinneste, jarruneste ja lasinpesuneste. Kannattaa myös varmistaa, että käyttää vuodenaikaan sopivaa lasinpesunestettä; kesällä siinä on ainesosia, joiden avulla hyönteiset saa lasista irti helpommin ja talvella siinä on jäätymien estäviä ainesosia. Rengaspaineet on hyvä säätää kuormituksen mukaiseksi ja tarkistaa renkaiden kunto ja urasyvyyden riittävyys sekä valojen toimiminen. Pyyhkijänsulkien kunto ja tuulilasin puhtaus on myös hyvä tarkistaa ja vaihtaa sulat tarvittaessa uusiin. Huonokuntoiset tai likaiset pyyhkijät eivät puhdista lasia ja ne saattavat myös vahingoittaa sitä. Kannattaa myös ehdottomasti valmistaa, että mukana on toimiva matkapuhelin, jonka akku on ladattu, sekä laturi, jolla sitä voi ladata myös matkan aikana. Vaikka olisi valmistautunut hyvin matkaan, saattaa silti jotain yllättävää tapahtua, joten hinaus- ja tiepalvelun numero kannattaa tallentaa puhelimen muistiin, kuten Mikkelin Hinauskuljetus Oy:n puhelinnumero.

 

jaa