Hinaus saattaa joskus olla välttämätöntä, jos auto jättää tien päälle

 Autolla pidemmälle matkalle lähtiessä kannattaa varmistaa, että auto on huollettu, hyvässä kunnossa ja toimintavarma ennen matkalle lähtemistä. Pitkälle matkalle kannattaa varautua myös muuten hyvin ja kannattaa muistaa, että toisinaan eteen voi tulla yllättäviä tilanteita, mutta niihinkin voi varautua etukäteen. Lue vinkit varustautumisesta pitkälle ajomatkalle tämänkertaisesta kirjoituksesta. Mukavaa, kun löysit blogin pariin ja toivottavasti löydät aiheesta hyödyllisiä vinkkejä.

Miten kannattaa varustautua pidemmälle automatkalle?

Pitkälle automatkalle lähtiessä on tärkeää, että sekä auto että kuljettaja ovat mahdollisimman hyvässä kunnossa. Ajomatkalle kannattaakin varustautua jo hyvissä ajoin edellisinä päivinä. Reitti kannattaa suunnitella valmiiksi ja halutut taukopaikat kannattaa myös merkata muistiin. Edellisenä päivänä voi myös tarkistaa sääennusteen ja liikennetilanteen. Kuljettajan parhaan vireystilan ja havainnointikyvyn kannalta, tulee hänen myös nukkua riittävästi edeltävänä yönä. Kannattaa myös miettiä etukäteen, miten toimii, jos matkalla tapahtuu jotain yllättävää. Hinaus voi olla tarpeen esimerkiksi silloin, jos autoon tulee vikaa jota ei voi korjata paikan päällä, joten kannattaa tallentaa puhelimeen kaikki tärkeät numerot, myös hinaus- ja tiepalvelun numero, kuten Kari.J.Hartikainen Oy.

Auton toimintavarmuus tarkistetaan ennen matkalle lähtemistä

Autosta kannattaa tarkistaa perusasiat ennen matkalle lähtöä. Kannattaa tarkistaa, että öljyä ja nesteitä on riittävästi. Moottoriöljyn määrän voi tarkistaa ajotietokoneelta ja jäähdytysnesteiden määrän voi tarkistaa samalla ja lisätä niitä tarvittaessa. Jäähdytin nesteitä voi lisätä vain silloin, kun auton moottori ei ole kuuma. Lasinpesunestettä kannattaa myös lisätä tarpeen mukaan ja varmistaa, että se on vuodenaikaan sopivaa.

Rengaspaineet kannattaa myös tarkistaa ja kannattaa muistaa, että ne kannattaa tasata kuorman ja matkustajien määrän mukaan. Renkaiden kulutuspinta on myös hyvä tarkistaa säännöllisesti. Riittävä kulutuspinta tekee ajamisesta turvallisempaa myös sadekelillä. Tuulilasi tulee myös pitää puhtaana.

Tavarat kannattaa pakata autoon oikein

Auto kannattaa myös pakata niin, että raskaammat tavarat ovat takakontissa alimpana ja sen takaseinää vasten ja varmistaa, että mikään ei pääse lentämään matkustamon puolelle, esimerkiksi äkkijarrutuksessa. Matkustamossa ei myöskään tulisi pitää irrallisia esineitä, jotka voivat aiheuttaa vaaraa äkillisissä pysähdyksissä. Matkapuhelimet ja tabletit kannattaa pitää niille suunnitelluissa telineissä ja lemmikkien on turvallisempaa matkustaa valjaissa tai kuljetuskopassa. Katolle suksiboksiin ei myöskään kannata pakata raskaita tavaroita, kannattaa tarkistaa auton käyttöohjekirjasta, paljonko kuinka paljon katolla voi olla painoa.

 

jaa