Hinaus – kannattaa käyttää ammattimaista hinauspalvelua

Auton hinauspalvelu on monelle autoilijalle enemmän tai vähemmän tuttu palvelu. Jokainen tietää, että jos auto hajoaa tiellä tai se tarvitsee muuten hinaamista, kannattaa kutsua apuun ammattilainen. Tässä blogissa käydään läpi yleisesti hinauspalveluja, niiden hintoja ja sitä, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun auto hinaus on tarpeen.

Hinauspalvelu on tuttupalvelu suurimmalle osalle autoilijoista

Kaikilla ei ole välttämättä omakohtaista kokemusta hinauspalvelusta ja ne ovat monelle ehkä tuttuja vain yleisesti. Monet ovat kuitenkin joutuneet ainakin kerran turvautumaan ammattilaisen apuun auton hinaamisessa. Hinauspalveluilla on yleisesti ottaen saatavilla useita eri palveluita, kuten tiepalvelu, hinauspalvelutoiminta onnettomuuksissa ja tilaushinauspalvelu. Kannattaa muistaa, että vaikka kyseessä olisi vain auton käynnistys tai jokin muu pienempi ongelma, voi huoletta kutsua paikalle myös ammattilaisen.

Hinauspalveluiden hintataso vaihtelee palveluntarjoajan ja tapauksen mukaan

Hinauspalveluiden hintataso vaihtelee paljon palveluntarjoajan ja tarvittavan avun laajuuden mukaan. Yleisesti palveluilla on tuntiveloitus, jonka mukaan asiakkaalta laskutetaan palvelusta. Esimerkiksi akun käynnistys tai auton ovien avaus ovat palveluita, jotka ovat saatavilla lähes kaikilla hinauspalveluilla. Näiden pienempien palveluiden hintataso on yleisesti edullinen – monilla paikkakunnilla vain muutamia kymmeniä euroja per ensimmäinen tunti. Tiepalvelu, päivystys ja onnettomuusperusteinen hinaus ovat usein kalliimpia palveluja.

Hinaus – mitä kannattaa ottaa huomioon?

Auton hinauspalvelua tilattaessa kannattaa ottaa huomioon muutamia seikkoja. Ensimmäinen asia on tietysti se, mitä autolle on tapahtunut. Onnettomuudessa tai muussa vakavassa tilanteessa avun hälyttämisellä on kiire, joten myös hinauspalvelun numero kannattaa tallettaa puhelimeen kiireisen tapauksen varalta. Aina, kun auto jättää tien päälle kesken matkan, kannattaa tarkistaa, mitä ympärillä tapahtuu ja pysytellä mahdollisimman rauhallisena. On turvallisempaa yrittää siirtää auto pois tieltä tien reunaan, jos se on mahdollista. Silloin, kun hinaus ei ole kiireellinen, voi hinauspalvelua tarvitessa vertailla eri hinauspalveluita ja niiden hintatasoja. Hinauspalveluja voi vertailla verkossa, ja usein myös palvelun tarjoajilta voi pyytää tarjouksia.

 

Auton hinauspalvelu on palvelu, joka on tuttu autoilijoille. Hinauspalveluita on paljon ja niiden hinta riippuu palveluntarjoajasta, tilanteesta sekä myös vuorokauden ajasta. Auton hinauspalvelua tilattaessa kannattaa hintojen vertaileminen eri hinauspalveluiden kesken silloin, kun kyseessä ei ole kiireellinen tilanne. Hinauspalvelu on palvelu, jonka avulla monista tien päällä sattuvista ongelmista selviää helposti.  

jaa